United Nations High Commissioner for Refugees
  • Tekstgrootte  Normal size text Increase text size by 10% Increase text size by 20% Increase text size by 30%
  • Printversie Printversie
  • Email dit document Email dit document
E-mail ontvanger: *
Uw naam: *
Uw e-mail: *
Uw boodschap:
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *. De informatie die u op deze pagina invult zal niet worden gebruikt om ongewenste e-mail te versturen, en worden niet verkocht aan derden.

Nederland doneert $ 3.5 miljoen voor Syrische en Irakese vluchtelingen in Jordanië

© Carola Baller
Dona Tarpey, UNHCR's Hoofd van de afdeling Donor Relations & Resource Mobilization Service samen met Rene Spitz, adjunct-hoofd van migratie en asiel bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederland draagt $ 3.5 miljoen bij aan de versterking van de protectiecapaciteit in Jordanië voor Syrische en Irakese vluchtelingen. 

Op 10 juli 2012 werd in Genève hierover een overeenkomst ondertekend. De Nederlandse bijdrage wordt besteed aan een aantal specifieke beschermingsactiviteiten die UNHCR in Jordanië in samenwerking met lokale partners dit jaar en in 2013 uit zal voeren. Deze activiteiten zullen bestaan uit het voorlichten van ambtenaren van de Jordaanse overheid en van NGO’s over de beginselen van vluchtelingenbescherming, vluchtelingen krijgen bijvoorbeeld juridisch advies en rechtsbijstand, ze worden geregistreerd, ontvangen registratiebewijzen en tevens ontvangen gehandicapten, ouderen en alleenstaande minderjarigen gespecialiseerde ondersteuning.

Jordanië
Jordanië is een land dat een jarenlange reputatie heeft als neutraal veilig gebied voor vluchtelingen uit de naburige landen. UNHCR vertrouwt op de capaciteitsopbouw van de regering, NGO’s, media, vluchtelingen en gastgemeenschappen door het delen van verantwoordelijkheden om zo de bescherming van vluchtelingen en asielzoekers in Jordanië te kunnen verbeteren.

Met het project kunnen zo’n 60.000 vluchtelingen en asielzoekers uit Irak en Syrië geholpen worden.

Het project “Verbetering van asielcondities van Irakese en Syrische vluchtelingen in Jordanië” loopt tot 31 december 2013.

« terug

URL: www.unhcr.nl/home.html
copyright © 2001-2016 UNHCR - all rights reserved.