United Nations High Commissioner for Refugees
  • Tekstgrootte  Normal size text Increase text size by 10% Increase text size by 20% Increase text size by 30%
  • Printversie Printversie
  • Email dit document Email dit document
E-mail ontvanger: *
Uw naam: *
Uw e-mail: *
Uw boodschap:
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *. De informatie die u op deze pagina invult zal niet worden gebruikt om ongewenste e-mail te versturen, en worden niet verkocht aan derden.

UNHCR en WFP ontvangen 2,3 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij

© Roy Beusker

VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en WFP hebben gisteren een donatie van 2,3 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens het jaalijkse “Goed Geld Gala”, dat dit jaar plaatsvond in het Rijksmuseum in Amsterdam, namen zij de check in ontvangst. 

Het geld zal besteed worden aan een scholingsproject in Dadaab, het grootste vluchtelingenkamp wereldwijd met als doel kansen te bieden tot kwaliteitsvol onderwijs voor een hele generatie Somalische vluchtelingen in Dadaab.
UNHCR en WFP werken al 20 jaar toegewijd samen om het leven van jonge Somalische vluchtelingen in Dadaab, Kenia, te verbeteren door het verlenen van onderwijsprogramma’s en stimuli als schoolmaaltijden. Met de hulp van de Nationale Poscode Loterij zullen UNHCR en WFP niet alleen dit belangrijke werk kunnen voortzetten maar ook de toegang tot scholing verhogen en de kwaliteit van de bestaande onderwijsstructuren versterken in Dadaab.

UNHCR is namens alle vluchtelingen, ontheemden en staatlozen dankbaar voor de steun van de Nationale Postcode Loterij die sinds 2002 al meer dan 12 miljoen euro ongeoormerkt aan de organisatie heeft uitgekeerd.

« terug

URL: www.unhcr.nl/home.html
copyright © 2001-2016 UNHCR - all rights reserved.