United Nations High Commissioner for Refugees

Persberichten

© A.Fazzina for UNHCR/Noor

UNHCR Rapport: Versnelde verslechtering van Syrische vluchtelingen in Jordanië

©UNHCR/A.McConnell

VN Hoge Commissaris voor Vluchtelingen Antonio Guterres zegt dat een groot aantal Syrische vluchtelingen in een alarmerend tempo naar bittere armoede afglijden als gevolg van de omvang van de crisis en onvoldoende steun van de internationale gemeenschap.  

» meer

UNHCR rapport laat verdere groei zien in geforceerde ontheemden in de eerste helft van 2014

© UNHCR

Den Haag, 7 januari 2015 - Terwijl in grote delen van het Midden Oosten en Afrika oorlogen woeden, zijn in de eerste zes maanden van 2014 ongeveer 5,5 miljoen op de vlucht geraakt, een duidelijke stijgende trend in het aantal ontheemden wereldwijd.  

» meer

UNHCR: Focus op het redden van levens op zee

© UNHCR / A. D'Amato

De internationale gemeenschap verliest de focus op het redden van mensenlevens op zee. Daarvoor waarschuwt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR vandaag. Sinds de start van dit jaar riskeerden al 348.000 mensen hun leven op zee voor asiel of migratie. Onder kuststaten rijst de vraag hoe te reageren op dit groeiende aantal.

» meer

UNHCR lanceert campagne om staatloosheid te beëindigen

UNHCR lanceert vandaag de wereldwijde campagne "I Belong", met als doel staatloosheid binnen tien jaar te beëindigen. Staatloosheid is een juridisch niemandsland voor de miljoenen mensen die leven zonder nationaliteit en die verstoken zijn van mensenrechten. Het uitbannen van staatloosheid lijkt beter binnen handbereik te zijn, nu het aantal staten dat toe is getreden tot twee belangrijke verdragen groeit.

» meer

AMADE en UNHCR bundelen krachten voor kindvluchtelingen

© Monaco Channel / UNHCR

Het Hoog Commissariaat der Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) en de Association des Amis de l'Enfance - AMADE Mondiale, hebben besloten hun krachten te bundelen in een partnerschap ter ondersteuning van kindvluchtelingen.

» meer

19.06.2013: Global Trends rapport

Mediacontacten

Blijf op de hoogte!

Mediabrochure

Praktische tips en advies aan journalisten.

Multimedia

Video's & foto's

Fotogalerij

Southerners on the move before Sudanese vote.

URL: www.unhcr.nl/media/persberichten.html
copyright © 2001-2015 UNHCR - all rights reserved.