United Nations High Commissioner for Refugees

Persberichten

© A.Fazzina for UNHCR/Noor

Na de terreuraanslagen in Parijs mogen vluchtelingen niet de zondebok worden

© UNHCR/A. Zavallis

UNHCR is geschokt door de gruwellijke aanslagen in Parijs en de dood van zo veel onschuldige mensen. De Hoge Commissaris voor Vluchtelingen, António Guterres, betuigt zijn diepste medeleven met de Franse overheid en burgers, net als met de overheid en inwoners van Libanon in de nasleep van de terreuraanslagen in Beirut.

» meer

Onmiddelijk actie nodig om staatloosheid bij kinderen tegen te gaan

UNHCR waarschuwt dat er onmiddelijk actie ondernomen moet worden om staatloosheid bij kinderen tegen te gaan, voordat er onherroepelijke problemen ontstaan.  

© UNHCR/Nevenka Lukin

Volgens een nieuw UNHCR rapport ervaren staatloze kinderen wereldwijd dezelfde gevoelens van discriminatie, frustratie en wanhoop. Het rapport waarschuwt dat er onmiddelijk actie nodig is voordat staatloosheid bij kinderen leidt tot onherroepelijke problemen, die de kinderen hun hele jeugd zullen achtervolgen.

» meer

Zeven redenen waarom Syriërs en Irakezen vluchten naar Europa

© UNHCR/Igor Pavicevic

Meer dan 4 miljoen Syrische vluchtelingen bevinden zich momenteel in de buurlanden van Syrië. In de afgelopen maanden is het aantal Syriërs dat doorreist naar Europa flink toegenomen. Sinds 2011 hebben meer dan 430.000 Syriërs asiel aangevraagd in Europa en dit aantal zal alleen maar toenemen. Hieronder zeven factoren die verklaren waarom Syriërs en Irakezen hun land en de regio ontvluchten.

» meer

VERKLARING VAN DE HOGE COMMISSARIS VOOR DE VLUCHTELINGEN VAN DE VERENIGDE NATIES, ANTÓNIO GUTERRES, OVER DE VLUCHTELINGENCRISIS IN EUROPA

De Europese Unie is bezig belangrijke crisis bijeenkomsten te houden in antwoord op de huidige vluchtelingen- en migrantencrisis. De situatie vergt een massale gemeenschappelijke inspanning die niet mogelijk is met de huidige gefragmenteerde aanpak.

» meer

‘Beter Licht, Beter Leven’ campagne van IKEA en UNHCR brengt €10.8 miljoen op

© UNHCR

UNHCR, de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, bedankt IKEA klanten en medewerkers voor het steunen van de ‘Beter Licht, Beter Leven’ campagnedie wereldwijde dit jaar €10.8­ voor vluchtelingen heeft opgebracht . De campagne liep van 1 februari tot en met 29 maart 2015in IKEA winkels over de hele wereld. Voor iedere LED-lamp die werd verkocht, doneerde de IKEA Foundation €1,- aan UNHCR.  

» meer

19.06.2013: Global Trends rapport

Mediacontacten

Blijf op de hoogte!

Mediabrochure

Praktische tips en advies aan journalisten.

Multimedia

Video's & foto's

Fotogalerij

Southerners on the move before Sudanese vote.

URL: www.unhcr.nl/media/persberichten.html
copyright © 2001-2015 UNHCR - all rights reserved.