United Nations High Commissioner for Refugees

Persberichten

© A.Fazzina for UNHCR/Noor

UNHCR lanceert campagne om staatloosheid te beëindigen

UNHCR lanceert vandaag de wereldwijde campagne "I Belong", met als doel staatloosheid binnen tien jaar te beëindigen. Staatloosheid is een juridisch niemandsland voor de miljoenen mensen die leven zonder nationaliteit en die verstoken zijn van mensenrechten. Het uitbannen van staatloosheid lijkt beter binnen handbereik te zijn, nu het aantal staten dat toe is getreden tot twee belangrijke verdragen groeit.

» meer

AMADE en UNHCR bundelen krachten voor kindvluchtelingen

© Monaco Channel / UNHCR

Het Hoog Commissariaat der Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) en de Association des Amis de l'Enfance - AMADE Mondiale, hebben besloten hun krachten te bundelen in een partnerschap ter ondersteuning van kindvluchtelingen.

» meer

Meer dodelijke slachtoffers bij oversteken van de Middellandse Zee

Eén jaar na de ramp bij Lampedusa  

© M. Sestini

Nieuwe gegevens over het derde kwartaal van 2014 laat een alarmerende stijging zien van het aantal mensen dat omkwam bij het zelfstandig oversteken van de Middellandse Zee, teneinde Europa te bereiken.

» meer

UNHCR statement on Australia-Cambodia agreement on refugee relocation

UNHCR Press Release  

© © UNHCR / N. Wright

GENEVA, September 26 (UNHCR) – The UN refugee agency has voiced deep concern about an agreement signed on Friday under which Australia will relocate refugees currently being held on the Pacific island of Nauru to Cambodia, saying the plan sets a disturbing precedent.

» meer

UNHCR rapport: Asielaanvragen in eerste helft 2014 gestegen

© UNHCR / A. D'Amato

GENÈVE, 26 september 2014 - Het aantal mensen dat vluchtelingenstatus aanvroeg in de geïndustrialiseerde landen is in de eerste helft van 2014 opnieuw gestegen. Dat staat in het UNHCR Asylum Trends rapport dat vandaag verscheen. Oorzaken zijn de oorlogen in Syrië en Irak en conflictgebieden zoals Afghanistan en Eritrea.

» meer

19.06.2013: Global Trends rapport

Mediacontacten

Blijf op de hoogte!

Mediabrochure

Praktische tips en advies aan journalisten.

Multimedia

Video's & foto's

Fotogalerij

Southerners on the move before Sudanese vote.

URL: www.unhcr.nl/media/persberichten.html
copyright © 2001-2014 UNHCR - all rights reserved.