United Nations High Commissioner for Refugees

Persberichten

© A.Fazzina for UNHCR/Noor

UNHCR vraagt Europa meer te doen voor Syrische vluchtelingen

© UNHCR

UNHCR, het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, roept de Europese landen vandaag op om meer te doen om de crisis in Syrië het hoofd te bieden. In het nieuwe rapport "Syrische vluchtelingen in Europa: wat Europa kan doen om bescherming en solidariteit te verzekeren" spoort UNHCR landen aan om vluchtelingen toegang te verlenen tot hun grondgebied, onder andere met een eerlijke en doeltreffende asielprocedure, om adequate opvang te bieden en om actief uit te kijken naar andere programma's die bescherming en veiligheid kunnen bieden aan mensen die het conflict in Syrië ontvluchten.

» meer

Voor het eerst sinds WO II meer dan 50 miljoen mensen op de vlucht

© LAIF / J. GRARUP / UNHCR

Voor het eerst sinds de Tweede Oorlog zijn er wereldwijd meer dan 50 miljoenvluchtelingen, asielzoekers en binnenlands ontheemden. Dat blijkt uit een rapport datvandaag, op Wereldvluchtelingendag, gepubliceerd is door de VNvluchtelingenorganisatie UNHCR.

» meer

De ‘Beter licht, beter leven’ campagne van UNHCR en IKEA brengt €7,7 miljoen op in haar eerste jaar

UNHCR bedankt IKEA klanten en medewerkers voor hun steun  

©

De jaarlijkse ‘Beter licht, beter leven’ campagne liep van 3 februari tot 29 maart 2014 in IKEA winkels over de hele wereld. Voor iedere LEDARE (Led-lamp) die werd verkocht, doneert de IKEA Foundation €1,- aan de VN Vluchtelingenorganisatie (UNHCR).

» meer

Meer dan 1 miljoen vluchtelingen uit Syrië in Libanon

© UNHCR

In Libanon is vandaag de trieste mijlpaal van 1 miljoen vluchtelingen uit Syrië bereikt.  Dit ontstellend grote aantal mensen op de vlucht heeft de gastgemeenschappen in Libanon onder ondraaglijke druk gezet. De situatie dreigt bovendien snel te verergeren nu basisvoorzieningen uitgeput dreigen te raken.

» meer

Nationale Postcode Loterij kent 13e trekking toe aan project “Samen voor Syrië”

©

Dankzij de toekenning van 3 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij kunnen UNHCR, Stichting Vluchteling en War Child de meest kwetsbare slachtoffers van de Syrische oorlog beter beschermen en weerbaarder maken. De organisaties zullen zowel in Syrië als in Libanon zorgen voor huisvesting, medische hulp en psychosociale zorg. 

» meer

19.06.2013: Global Trends rapport

Mediacontacten

Blijf op de hoogte!

Mediabrochure

Praktische tips en advies aan journalisten.

Multimedia

Video's & foto's

Fotogalerij

Southerners on the move before Sudanese vote.

URL: www.unhcr.nl/media/persberichten.html?L=0nvv%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%25
copyright © 2001-2014 UNHCR - all rights reserved.