United Nations High Commissioner for Refugees

Persberichten

© A.Fazzina for UNHCR/Noor

VERKLARING VAN DE HOGE COMMISSARIS VOOR DE VLUCHTELINGEN VAN DE VERENIGDE NATIES, ANTÓNIO GUTERRES, OVER DE VLUCHTELINGENCRISIS IN EUROPA

De Europese Unie is bezig belangrijke crisis bijeenkomsten te houden in antwoord op de huidige vluchtelingen- en migrantencrisis. De situatie vergt een massale gemeenschappelijke inspanning die niet mogelijk is met de huidige gefragmenteerde aanpak.

» meer

‘Beter Licht, Beter Leven’ campagne van IKEA en UNHCR brengt €10.8 miljoen op

© UNHCR

UNHCR, de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, bedankt IKEA klanten en medewerkers voor het steunen van de ‘Beter Licht, Beter Leven’ campagnedie wereldwijde dit jaar €10.8­ voor vluchtelingen heeft opgebracht . De campagne liep van 1 februari tot en met 29 maart 2015in IKEA winkels over de hele wereld. Voor iedere LED-lamp die werd verkocht, doneerde de IKEA Foundation €1,- aan UNHCR.  

» meer

Oorlogen in Syrië en Irak zorgen voor hoogste aantal asielzoekers in 22 jaar

GENEVE – Oorlogen in Irak en Syrië hebben, naast gewapende conflicten, mensenrechtenschendingen en verslechterde veiligheids-, en humanitaire omstandigheden in andere landen het aantal asiel aanvragen in geïndustrialiseerde landen naar een record hoogte gebracht. In 22 jaar is het aantal asiel aanvragen nog niet zo hoog geweest als nu, blijkt uit een rapport van UNHCR dat vandaag uitgebracht is.

» meer

UNHCR Rapport: Versnelde verslechtering van Syrische vluchtelingen in Jordanië

©UNHCR/A.McConnell

VN Hoge Commissaris voor Vluchtelingen Antonio Guterres zegt dat een groot aantal Syrische vluchtelingen in een alarmerend tempo naar bittere armoede afglijden als gevolg van de omvang van de crisis en onvoldoende steun van de internationale gemeenschap.  

» meer

UNHCR rapport laat verdere groei zien in geforceerde ontheemden in de eerste helft van 2014

© UNHCR

Den Haag, 7 januari 2015 - Terwijl in grote delen van het Midden Oosten en Afrika oorlogen woeden, zijn in de eerste zes maanden van 2014 ongeveer 5,5 miljoen op de vlucht geraakt, een duidelijke stijgende trend in het aantal ontheemden wereldwijd.  

» meer

19.06.2013: Global Trends rapport

Mediacontacten

Blijf op de hoogte!

Mediabrochure

Praktische tips en advies aan journalisten.

Multimedia

Video's & foto's

Fotogalerij

Southerners on the move before Sudanese vote.

URL: www.unhcr.nl/media/persberichten.html
copyright © 2001-2015 UNHCR - all rights reserved.