United Nations High Commissioner for Refugees

Persberichten

© A.Fazzina for UNHCR/Noor

Colombiaanse vrouwen ontvangen prestigieuze vluchtelingenprijs

Butterflies winnaar UNHCR Nansen Refugee Award 2014  

© UNHCR/L. Zanetti

De winnaar van UNHCR Nansen Refugee Award 2014 is de Colombiaanse vrouwenrechtengroep Red Mariposas de Alas Nuevas Construyendo Futuro – ook wel ‘Butterflies’ genoemd. De vrijwilligers riskeren hun leven om slachtoffers van gedwongen ontheemding en seksueel misbruik te helpen.

» meer

Internationale conferentie over staatloosheid

Vredespaleis Den Haag, 15-17 september 2014  

© UNHCR / J. Tanner

Van 15 tot 17 september organiseert UNHCR, in samenwerking met de Universiteit van Tilburg, het First Global Forum on Statelessness in het Vredespaleis in Den Haag. Zestig jaar na de aanvaarding van de VN-conventie tot beperking van staatloosheid, zijn wereldwijd nog steeds zeker 10 miljoen mensen staatloos – ook in Nederland.

» meer

UNHCR vraagt Europa meer te doen voor Syrische vluchtelingen

© UNHCR

UNHCR, het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, roept de Europese landen vandaag op om meer te doen om de crisis in Syrië het hoofd te bieden. In het nieuwe rapport "Syrische vluchtelingen in Europa: wat Europa kan doen om bescherming en solidariteit te verzekeren" spoort UNHCR landen aan om vluchtelingen toegang te verlenen tot hun grondgebied, onder andere met een eerlijke en doeltreffende asielprocedure, om adequate opvang te bieden en om actief uit te kijken naar andere programma's die bescherming en veiligheid kunnen bieden aan mensen die het conflict in Syrië ontvluchten.

» meer

Voor het eerst sinds WO II meer dan 50 miljoen mensen op de vlucht

© LAIF / J. GRARUP / UNHCR

Voor het eerst sinds de Tweede Oorlog zijn er wereldwijd meer dan 50 miljoenvluchtelingen, asielzoekers en binnenlands ontheemden. Dat blijkt uit een rapport datvandaag, op Wereldvluchtelingendag, gepubliceerd is door de VNvluchtelingenorganisatie UNHCR.

» meer

De ‘Beter licht, beter leven’ campagne van UNHCR en IKEA brengt €7,7 miljoen op in haar eerste jaar

UNHCR bedankt IKEA klanten en medewerkers voor hun steun  

©

De jaarlijkse ‘Beter licht, beter leven’ campagne liep van 3 februari tot 29 maart 2014 in IKEA winkels over de hele wereld. Voor iedere LEDARE (Led-lamp) die werd verkocht, doneert de IKEA Foundation €1,- aan de VN Vluchtelingenorganisatie (UNHCR).

» meer

19.06.2013: Global Trends rapport

Mediacontacten

Blijf op de hoogte!

Mediabrochure

Praktische tips en advies aan journalisten.

Multimedia

Video's & foto's

Fotogalerij

Southerners on the move before Sudanese vote.

URL: www.unhcr.nl/media/persberichten.html?L=0nvv%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%22%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%22%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%5C%22%5C%5C%5C%22
copyright © 2001-2014 UNHCR - all rights reserved.