United Nations High Commissioner for Refugees

Vrienden van UNHCR

© UNHCR/T.Irwin

Met hulp van onze vrienden

UNHCR krijgt steun van een kleine groep prominenten en beroemdheden die hun invloed en bekendheid gebruiken om mensen bewust te maken van het werk van UNHCR, geld in te zamelen en druk uit te oefenen op de overheden.

Deze ambassadeurs hebben uiteenlopende achtergronden. Eén ding hebben ze gemeen: hun vastberadenheid, hun wil om alle mensen die op de vlucht zijn te helpen en het grote publiek bewust te maken van het leed en de noden van de meest kwetsbare mensen in onze samenleving.

De goodwill-ambassadeurs van UNHCR zijn royalty’s, muzikanten, acteurs, schrijvers, sportsterren, academici, modeontwerpers en modellen, fotografen, medewerkers van humanitaire organisaties en studenten. Sommigen zijn zelf vluchteling geweest, terwijl anderen zich gewoon geroepen voelen om hulpbehoevenden te helpen.

Bekende internationale goodwill-ambassadeurs zijn Angelina Jolie en Adel Imam, en nationale goodwill-gezant schrijver Khaled Hosseini (foto boven). Ook basketbalster Luol Deng, fotograaf Zalmaï en lichtkunstenaar Gerry Hofstetter steunen UNHCR.

Iedere ambassadeur zet zich op zijn eigen maner in voor UNHCR. Sommigen geven gratis concerten, anderen gebruiken hun invloed om druk uit te oefenen op overheden, of anderen gaan ter plaatse kijken wat de vluchtelingen en ontheemden precies nodig hebben en steken hen een hart onder de riem. Voor UNHCR zijn deze mensen en hun inzet enorm waardevol.

URL: www.unhcr.nl/over-unhcr/goodwill-ambassador/vrienden-van-unhcr.html
copyright © 2001-2016 UNHCR - all rights reserved.