United Nations High Commissioner for Refugees

Nationale Postcode Loterij

© Nationale Postcode Loterij

De goede doelen winnen altijd!

Ook in Nederland kan UNHCR al jaren rekenen op steun van privé-donateurs, waaronder de Nationale Postcode Loterij. De Nationale Postcode Loterij werft sinds 1989 fondsen om organisaties te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij in Nederland. De helft van hun inkomsten gaat naar maatschappelijke organisaties, waaronder UNHCR. Met donaties van de Nationale Postcode Loterij kan UNHCR levensreddende hulpverleningsprojecten voor vluchtelingen en ontheemden wereldwijd opzetten.

Goed Geld Gala

Tijdens het Goed Geld Gala 2013 heeft UNHCR een donatie van 1,35 miljoen ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. UNHCR is namens alle vluchtelingen, ontheemden en staatlozen dankbaar voor de steun van de Nationale Postcode Loterij die sinds 2002 al meer dan 18,25 miljoen euro ongeoormerkt aan de organisatie heeft uitgekeerd. De Nationale Postcode Loterij schonk op het Goed Geld Gala 2013 een bedrag van 291 miljoen euro aan goede doelen. Eregast Bill Clinton was aanwezig namens zijn Clinton Foundation die sinds 2005 steun van de Postcode Loterij ontvangt.

Ook naar school in Dadaab

Op 21 mei is de campagne ‘Ook naar school in Dadaab’ gestart, waarin aandacht wordt gevraagd voor het belang van onderwijs en een dagelijkse schoolmaaltijd voor kinderen in vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia. ‘Ook naar school in Dadaab’ is een gezamenlijk project van UNHCR en het United Nations World Food Programme (WFP) en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Het project heeft tot doel jonge Somalische vluchtelingen tussen 3 en 24 jaar een beter toekomstperspectief te bieden met goed onderwijs en schoolmaaltijdprogramma’s.

De Nationale Postcode Loterij: Het Geluk

URL: www.unhcr.nl/over-unhcr/structuur-financiering/nationale-postcode-loterij.html
copyright © 2001-2015 UNHCR - all rights reserved.