United Nations High Commissioner for Refugees
  • Tekstgrootte  Normal size text Increase text size by 10% Increase text size by 20% Increase text size by 30%
  • Printversie Printversie
  • Email dit document Email dit document
E-mail ontvanger: *
Uw naam: *
Uw e-mail: *
Uw boodschap:
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *. De informatie die u op deze pagina invult zal niet worden gebruikt om ongewenste e-mail te versturen, en worden niet verkocht aan derden.

Special Volunteer Lauren Verster in Nachtwacht

© Photorepublic

De Nachtwacht, het wereldberoemde meesterwerk van Rembrandt van Rijn, kwam gistermiddag tot leven in het Rijksmuseum in Amsterdam. 28 ambassadeurs van goededoelenorganisaties hulden zich in de kostuums van toen. Topfotografe Patricia Steur legde het tafereel vast.

Het levend schilderij symboliseert de 'onschatbare waarde' die de Nationale Postcode Loterij, de VriendenLoterij en de BankGiro Loterij hebben voor de vele goededoelenorganisaties die ieder jaar weer kunnen rekenen op een grote financiële bijdrage. 50% van ieder lot gaat naar het goede doel. Uit de loterijopbrengsten van afgelopen jaar is deze week het enorme bedrag van bijna 400 miljoen euro uitgekeerd aan meer dan 180 goede doelen.

"Wat bijzonder dat er zoveel ambassadeurs zijn van goede doelen hier bij elkaar zijn gekomen om de deelnemers van de Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de VriendenLoterij te bedanken. Dankzij hun deelname kan er zoveel geld naar goede doelen gaan," aldus Lauren Verster, Special Volunteer voor UNHCR, die mee hielp aan het herscheppen van een meesterwerk van onschatbare waarde.

« terug

URL: www.unhcr.nl/unhcr-in-nederland/nieuws.html
copyright © 2001-2016 UNHCR - all rights reserved.